Eilisissä agitreeneissä ei ollut muita koirakoita paikalla, joten saimme Lunan kanssa teho-oppia. Oikeasti jouduimme juoksemaan täysillä pitkin hallia, kunnes jalat eivät enää kantaneet. Harjoitukset koostuivat hypyistä (n.25 cm) ja putkista. Tehtiin pitkiä ratoja (n. 15-20 estettä) sisältäen pitkiä estesuoria ja tiukkoja käännöksiä sekä välistävetoja ja kepitkin oli jossain välissä. Välillä pidettiin vajaan vartin tauko ja taas juostiin. Kotona oltiin väsyneitä Lunan kanssa molemmat, mutta nyt aamulla Luna vaikuttaa paljon pirteämmältä kuin minä, eikä liikkuminenole yhtään niin vaivalloista kuin tällä huonompi kuntoisella.

Treenit meni sen verran hyvin, mitä nyt muistan (muistikuvat heikkenee kun happi loppuu...), että ei pelota enää niin kovasti lähteä elokuussa kisaamaan. Ei pitäisi tätäkään kirjoittaa, ettei joudu katumaan, mutta kerrottu tavoite motivoi harjoittelemaan, joten: Ajattelin, että olemme Lunan kanssa kakkosissa keväällä. Jos olisi pelkästään koirasta kiinni, niin olisimme keväällä kolmosissa, mutta meillä on tämä heikompi lenkki eli minä, jolla on itsensä hallinta ongelmia. Enkä sitäpaitsi koskaan tiedä mihin ollaan menossa. Tavoitteena siis aloittaa elokuussa kisaaminen ja päästä toukokuuhun mennessä kakkosiin. Kolmosiin pitäisi päästä joskus mutta en osaa vielä yhtään tarkentaa milloin.

Koiranpentu rintamalta ei kuulu mitään uutta. Edelleen pähkäilen rodun kanssa. Koikkerin haluaisin, mutta tollerikin vaikuttaa kivalta, toisaalta borderterrieri olisi mainio agilitykoira ja australianpaimenkoiran kanssa pääsisi harrastamaan laajemminkin. Lisäksi mietin, uskallanko lähteä hakemaan koikkeria ulkomailta. Se antaisi lisää valinnan vapautta, mutta mistäs minä mistään mitään tiedän, ties millaisen piskin sieltä toisin. Pitäisi käydä tutustumassa tulevan koiran vanhempiin ja yleensäkin tietää jotain jostain. Perin vaivalloista tämä on. Lunan osto oli paljon helpompaa, kun ei tuntenut rotua, niin ei ollut niin kovasti vaatimuksiakaan.