Oma koirahan on aina ihan super, etenkin meidän Luna. Lunahan on yleensä rauhallinen ja ystävällinen. Koratapahtumissakin se etsii jonkun mukavan oloisen ihmisen ja parkkeeraa tämän jalkoihin rapsutettavaksi. Kotona Luna nukkuu tai pureskelee luitansa joskus leikkii omilla leluillaan. Ja vieraat aina ihmettelevät, kuinka se on noin kiltti ja rauhallinen. Tämä aihe tuli tässä mieleen, kun viikonloppu oli aika kiireinen samoin eilinen ja lenkit jäivät alle tuntiin eikä muutakaan ehditty tehdä. Lauantain näyttely/toko ei rasittanut koiraa mitenkään, eikä sielä sitä liikuntaa jurikaan tule, vaikka miten yrittäisi leikkiä. Tokosta lähdimme suoraan serkkuni häihin, jonka aikaa Luna odotti autossa, noin kolme tuntia ja välillä käytiin pissattamassa. Sunnuntaina lähdin aamusta luonnekokeeseen töihin ja illalla oli vielä töitä. En ehtinyt käydä kuin reilun puolen tunnin lenkin. Kyllähän lapset koiran kanssa leikkivät päivällä, mutta eivät ehkä kuitenkaan riittävästi. Maanantaina kävin aamulla nopean lenkin ja lähdin ratsastamaan.

Nyt pääsemme tämän tarinan ytimeen. Kotiin tullessa lattialta löytyi yksi silputtu talouspaperirullanhylsy ja yhden pehmoeläimen sisusta (sitä vanua mahtuu yllättävän paljon niinkin pieneen leluun) sekä riekaleita päällisestä. Lisäksi pöydän alla oli valtavasti tikkuja, joita syntyy keppien pureskelusta. lunallahn on tapana hakea takkahuoneesta takkaklapi ja pistää se palasiksi, jos ei muuta pureskeltavaa löydy. Tämä taas muistutti itselleni mukavasti sen, että ei se koikkeri todellakaan ole mikään pelkkä sohvaperuna. Jos muutaman päivän löysäily saa koiran hakemaan jo tuonkin verran omaa toimintaa, niin miten mahtaisi käydä jos tarjolla olisi vain lyhyitä remmilenkkejä?  Kuten tarkkaavainen lukija huomasikin myös koiran muunlainen aktivointi oli olematonta, ei edes nakinpalojen etsimistä olohuoneesta! Eli tarinan opetus oli; ei kannata jättää koikkeria toimettomaksi, se kyllä aktivoi itse itsensä.

Ja jos tätä sattuu lukemaan joku, joka harkitsee kooikerhondjen hankintaa, niin tiedoksi, että Luna on vielä suhteellisen rauhallinen rotunsa edustaja, luulisin.